Välkommen

Om Lillbullen
Alla produkter (som inte är märkta som färdigsydda) sys efter dina mått och önskemål. Efter att du skickat in din order så kommer Lillbullen att skicka dig en faktura. Skulle något av materialet du beställt vara slut, eller inte räcka till dina mått, kommer Lillbullen att maila dig. Antingen får du då välja något annat material eller så kommer du att få vänta längre på att din order ska bli färdig.

Lillbullen tar endast förskottsbetalning och börjar därför inte att sy förrän din betalning har kommit in.

Så mäter du!
Mät din vovve runt halsen. Använd måttband och dra åt så mycket som du vill att halsbandet ska ”strypa” till. Skriv upp det måttet (mått A). Öka måttet med 10 cm och gör måttbandet som en ring. Försök att trä måttbandsringen över hundens huvud. Om det känns tajt så lägg på några cm extra. Skriv upp det måttet (mått B).

Skydda din produkt
Halsband med tyg (både med och utan tryck) kan man spraya med impregneringsspray (sådan som man har till tygskor). Då står halsbandet emot väta och smuts bättre. Men kom ihåg att impregneringen behöver bättras på lite då och då…

Tvätta din produkt
Halsband med nylonband och fleece går att tvätta i maskin (inget jag rekommenderar… då jag inte vet om alla tvättmaskiner gillar metalldelarna på halsbandet). Annars går det bra att torka av dem med fuktig trasa om de blir lortiga. Samma gäller halsband med tyg.
Halsbanden med tyg och tryck bör man vara lite försiktig med. Torka av med fuktig trasa. Skulle trycket lossna lite i kanterna så går det bra att stryka fast det igen.
Gör så här: lägg halsbandet så platt som möjligt, ställ strykjärnet på tre prickar och utan ånga, lägg ett bakplåtspapper eller liknande över halsbandet. Tryck ner strykjärnet över halsbandet (med papper över) i några sekunder. Kontrollera att trycket ser bra ut. OBS! Om trycket inte fastnar… öka inte värmen på strykjärnet. Både nylonbandet och trycket kan smälta vid för hög värme. Och stryk aldrig direkt på trycket! Var väldigt försiktig!

Ångerrätt och reklamationer
Eftersom varje halsband skräddarsys för dig är köpet bindande. Då gäller inte regeln om ångerrätt i Lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal.
Om halsbandet inte skulle passa och de angivna måtten stämmer (Dvs du har uppgett felaktigt mått) kan jag tyvärr inte ta halsbandet i retur.

Om halsband levereras med mått som inte överensstämmer med de mått som beställdes eller om halsbandet visas ha andra konstruktionsfel åtgärdas detta självklart utan extra kostnad.

Porto och leveranstid
Porto ligger på 30 kr (använder postens ekonomi kartong eller påse – 3 vardagar i postleverans).

Eftersom jag syr på min fritid så kan jag inte ge någon exakt leveranstid. Jag syr så snabbt jag kan. Ofta är halsbanden klara samma dag som betalningen kommer in på mitt konto. Men det kan även ta upp till en vecka innan beställningen är färdig.